home > Voorbeeld gedichten na overlijden voor op een rouwkaart

Rouwkaart gedichten na overlijden

Bent u op zoek naar een passende tekst voor op de rouwkaart?

De tekst op de rouwkaart is heel erg persoonlijk. De mooiste teksten komen recht uit het hart en zijn niet altijd makkelijk om te formuleren. Op deze pagina staan daarom vele voorbeelden van rouwteksten en versen voor op een rouwkaart. Deze voorbeeldteksten geven wellicht inspiratie voor het bedenken van een eigen tekst, of is direct te gebruiken op de rouwkaart.

De teksten zijn voor u opgedeeld in verschillende categorieën, klik de categorie van uw voorkeur.

Meest voorkomende teksten  -  Aankondiging door overledene  -  Bijzondere teksten  -  Psalmen en gezangen  -  Heilig sacrament der zieken  -  Teksten na onverwachts overlijden  -  Teksten na een ziekbed  -  Teksten na euthanasie  -  Teksten na een ongeval  -  Teksten na zelfdoding  -  Religieuze teksten  -  Citaten  -  Gedichten  -  Dankbetuiging  -  Teksten na overlijden baby en kind

De schuin gedrukte teksten zijn te vervangen door: man / vrouw, zoon / onze dochter, zus / broer, zuster / broerder, moeder / vader, schoonmoeder / schoonvader, zij / hij, hem / haar, schoonzus / zwager

1 Als je ouder wordt en niet meer weet waar je bent Als je mensen ziet maar ze niet echt meer herkent Als je toch blijft strijden om bij ons te leven Dan hopen wij dat je nu de rust is gegeven. 
2 Daar geen antwoord is. 
3 Dan hopen wij dat je nu de rust is gegeven. 
4 de bocht om van het pad. Wat gouddoorschenen stof dan wordt hen in het hof nog stiller dan voorheen. De liefsten, Eén voor één. 
5 De gloed van de avond, het zonlicht verdwijnt, wij lopen nu allen in jouw licht dat schijnt. 
6 De strijd is gestreden jouw pijn is voorbij. Ik probeerde te helpen maar stond er zo machteloos bij. Je vechtlust was enorm je werd alleen zo moe. Onze liefde is voor eeuwig in mijn hart neem ik je overal mee naar toe. 
7 De tijd sterft niet Mijn tijd is nu verleden tijd Kijk af en toe eens om Ween niet, maar lach Want de tijd is al zo kort 
8 Een nieuw begin, Alleen maar licht en liefde En geen zorgen, Een mooie reis. 
9 Een reiziger die de avonturen niet uit de weg ging en daardoor de jongen bleef die hij altijd was. 
10 Elk afscheid is de geboorte van een herinnering 
11 Er is niets dat moeilijker is Dan de dingen te wensen en Te aanvaarden zoals ze zijn. Wij ragen allemaal “Waarom?” Het antwoord verstilt Daar geen antwoord is. 
12 He was my North, my South, my West My working week and my Sunday rest My noon, my midnight, my talk, my song I thought that it would last forever I was wrong 
13 If tears coult built a starway And memories a lane I’d walk right up to heaven And bring you home again. 
14 Ik had het leven lief de mensen en de dieren de zeeën en rivieren de bergen en de dalen de warme zonnestralen en valt het doek dan dicht nog even op het leven een laatste glas geheven ik had het leven lief 
15 Ik lig alleen maar stil… Ik weet alleen het Licht van wonder boven wonder. Ik weet alleen maar alles wat ik weten wil... 
16 Je moeder blijft je moeder zo eigen en vertrouwd. Je wilt haar niet graag missen omdat je van haar houdt. Maar eens dan komt de dag dat je haar moet laten gaan. Je verstand zegt dat het goed is maar in je ogen blinkt een traan. 
17 Langzaam ben je van ons weggegleden, elke dag een beetje meer. Telkens werd je weer iets ontnomen, de papa/mama van vroeger was je niet meer. Wij zagen heel goed je stille verdriet maar helpen konden wij je niet. Het is een gemis, een stille pijn, dat je nooit meer bij ons zult zijn. 
18 Langzaam zie ik hen gaan Die ik nog bij mij had, De bocht om van het pad. Van goud doorschenen stof, Dan wordt het in het hof Nog stiller dan voorheen. De liefsten – één voor één. 
19 Langzaam zie ik hen gaan die ik nog bij mij had, de bocht om van het pad. Wat gouddoorschenen stof dan wordt hen in het hof nog stiller dan voorheen. De liefsten, Eén voor één. 
20 Mijn tranen vallen op jouw koude handen wanneer ik naar je kijk. Telkens denk ik aan die handen nooit meer binnen ... handbereik. 
21 Misschien is liefde voor een deel: Leren loslaten, Weten wanneer het tijd is 
22 Onze weg voert niet over zacht gras, maar over een bospad vol stenen. Maar hij voert omhoog, Voorwaarts naar de zon. 
23 Opgewekt en zorgzaam, nooit klagend, altijd stil dragend. Moedig ging je door, steeds weer, tot op het laatste moment, je kon niet meer 
24 Stil ben je van ons heengegaan Je hebt altijd voor ons klaargestaan Geborgenheid en liefde heb je ons gegeven Zo was je hele leven Je was een schat voor ons allen Je te moeten missen zal ons heel zwaar vallen. 
25 Vele fijne herinneringen verzachten onze smart voorgoed uit ons midden maar altijd in ons hart. 
26 We came to this world crying with everybody around is smiling. We leave this world smiling with everybody around us crying. 
27 Wie zich bewust is van de onbestendigheid en zich Tevens realiseert, dat het bestaan van de mens Enorme mogelijkheden biedt, die beseft dat hij Geen tijd te verliezen heeft. 
28 Zijn werk, zijn kracht, Zijn interesse voor het leven, Zijn moed zo sterk, Hij heeft er alles voor gegeven. 
29 Huil maar niet omdat ik er niet meer ben, maar glimlach omdat ik er was.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: