Eerste hulp bij het bestellen van een zelf ontworpen kaart

Eerste hulp bij het bestellen van een zelf ontworpen kaart

Bij MyCards-Rouwkaarten.nl is het mogelijk om een volledig zelf een kaart te ontwerpen of een elders ontworpen kaart te uploaden en te bestellen.

Hieronder staan de stappen beschreven om uw eigen ontwerp te kunnen uploaden. Ook staan de minimale eisen vermeld waar de bestanden die u wilt uploaden aan moeten voldoen.

Mocht u er tóch niet helemaal uitkomen, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen!


Minimale eisen:

 1. 1.De afmeting van de kaart is óf een vierkant formaat (verhouding 1:1) óf een wenskaart formaat (verhouding 2:3).
 2. 2. Bij elk ontwerp dient u rekening te houden met een afloop en snijmarge. Dit is het gedeelte van het ontwerp dat wegvalt bij de snij- en vouwlijnen. Bij een vierkant formaat moet het ontwerp 500x500pt zijn met een afloop van 10pt rondom en bij een wenskaart formaat moet het ontwerp 510x750pt zijn met een afloop van 15pt rondom. 
  Let op! Bij ontwerpen met een kader of witruimte om de buitenzijden van de kaart loop je bij het snijden van de kaarten het risico op een aantal mm. verschil per zijde!
 3. 3. Elke pagina van een kaart dient als losse pagina geüpload te worden.
 4. 4. Als kleursysteem moet u voor alle ontwerpen gebruik maken van RGB kleuren.
 5. 5. U kunt alleen  .png- .jpg- .svg- of .tiff-bestanden uploaden.

 


Simpel stappenplan om eigen ontwerp te uploaden:

 1. 1. Klik op Eigen ontwerp op de homepage.
 2. 2. Maak een keuze voor een dubbele of enkele kaart en een vierkante of rechthoekige kaart.
 3. 3. Verwijder de voorbeeldteksten op de verschillende pagina’s. Klik 1x op de tekst en vervolgens op het rode kruisje rechtsboven van het tekstvak.
 4. 4. Klik rechts in het opmaakmenu achtereenvolgend op “Afbeelding”, “Voeg foto toe” en “Kies bestand”. Navigeer naar de locatie van uw ontwerp.
 5. 5. Klik op “Uploaden”. Uw ontwerp verschijnt linksboven op de kaart.
 6. 6. Klik op uitvullen in het opmaakmenu. De volledige pagina van de kaart wordt gevuld. Eventuele clip-arts kunt u op dezelfde manier uploaden.
 7. 7. Herhaal bovenstaande stappen voor de andere zijden van de kaart.
 8. 8. Onder “Versieringen” in het opmaakmenu kunt u clip-arts uit onze clip-arts bibliotheek toevoegen
 9. 9. Onder “Tekst” in het opmaakmenu kunt u tekst toevoegen op uw kaart.
 10. 10. Onder “Ontwerp opslaan” in het opmaakmenu kunt u uw ontwerp opslaan. Als u nog geen account hebt aangemaakt kan dit nog. Uw ontwerp zal tijdens het aanmaken van een account bewaard blijven.
 11. 11. Als u de kaart direct wil bestellen klikt u op “Kaart bestellen” recht onderin.

 


Overige Tips:

Tip 1: Teksten plaatsen op de kaart

Plaats het tekstvak nooit te dicht op de kant van de kaart. Laat altijd voldoende ruimte over aan alle kanten. Als u de tekstvakken gebruikt die we als voorbeeld op de kaart hebben staan, dan zal het goedkomen.

Als u een nieuw tekstvak toevoegd op de kaart dan kunt deze met behulp van pijltje verplaatsen en groter maken zodat er voldoende ruimte is voor de gewenste tekst.

Wilt zeker weten of het goed is? dan adviseren we u om een proefdruk te downloaden / te bestellen.

Tip 2: Eigen foto gebruiken

Als u een foto hebt geselecteerd op de eigen computer, dan moet het bestand daarna nog wel "ge upload" worden om het in de kaart te gebruiken.
Twijfelt u aan de kwaliteit van de foto? Stuur deze dan door naar klantenservice@mycardsrouwkaarten.nl voor controle.

Tip 3: Veiligheidsmarge / snijmarge

Om te voorkomen dat we bij het snijden van de geprinte kaartjes in wit onbedrukt papier snijden, hebben we bij alle kaartjes een veiligheidsmarge opgenomen.
Deze veiligheidsmarge wordt in onze Online Kaartenmakerl aangegeven met een stippellijn om alle buitenzijde van de kaart. Alles wat binnen het vak van de stippellijnen valt, zal zeker te zien zijn na het snijden van de kaartjes. Alles wat buiten deze stippellijnen valt, kan weggesneden worden en dit kan bij elke bestelling anders zijn.

Vanwege het snijden van een kaart kan het zijn dat de uitlijning op het definitieve ontwerp anders is dan opgemaakt, we hanteren een marge van maximaal 4 mm.

Houdt hier dus rekening mee bij het ontwerpen van de kaart.

Tip 4: Kaarten met eigen achtergrondfoto, voorbeeldfoto vervangen door eigen foto

Kies de kaart en ga naar de editor. Klik op de voorbeeldfoto in de kaart, kies vervolgens rechts in het opmaakmenu onder het kopje afbeelding bewerken bij het onderdeel plaatsing, voor het naar de voorgrond brengen van de foto. Nu kunt u de voorbeeldfoto verwijderen. Upload vervolgens de eigen afbeelding onder het kopje afbeeldingen en versieringen. Plaats deze op de gewenste plek op de kaart en kies vervolgens in het opmaakmenu onder het kopje afbeelding bewerken voor het naar de achtergrond brengen van de foto of afbeelding.

Mocht de voorbeeldfoto de kaart volledig opvullen, schuif dan de foto een cm naar linksonder, zodat het kruisje verschijnt en kunt u de foto kunt verwijderen.

Tip 5: Op zoek naar een goede tekst?

Ben jij op zoek naar een mooie tekst voor op het geboortekaartje of de trouwkaart? Het schrijven van een leuke, hippe of lieve tekst is niet heel makkelijk. Bezoek onze voorbeeldteksten pagina's voor inspiratie.

https://mycardsrouwkaarten.nl/rouwkaarten/voorbeeld-teksten

Tip 6: Pas op met het gebruik van kaders

Het gebruik van een kader / rand op een kaart geeft een erg mooi effect, maar met een kader is het mogelijk dat er door het snijden van de kaarten rondom verschillen ontstaan in de dikte van het kader.

Dit omdat de kaarten rondom voorzien moeten zijn van afloop of ‘bleed’ . Dit is in feite een ‘rand’ rondom de kaart. Deze worden namelijk op grote(re) drukvellen gedrukt of geprint en worden daarna schoon gesneden tot het gewenste formaat. Omdat er bij het schoon snijden rekening moet worden gehouden met een (fout)marge en de dikte van het snijmes waarmee wordt gesneden, wordt een extra marge aan het document toegevoegd van 3 tot 6 mm. Het kan dus zijn dat er enkele mm's naar links / rechts / boven / beneden gesneden wordt waardoor er verschillen ontstaan.

We kunnen dit helaas niet voorkomen vandaar onderstaande tips::
- gebruik bij langwerpige / kleine kaarten geen kaders in het ontwerp
- vermijd heel dunne kaders
- vermijd het gebruik van een witte of lichte achtergrond met een (dun) gekleurd kader

Wilt u wel kaders gebruiken? Gebruik in het ontwerp dan:
- dikkere kaders: bv. in fotolijst stijl
- kaders met een onregelmatig ontwerp: rafelrand, verfkwast effect 

In verband met het snijden kunnen we iets verder naar links / rechts of boven / beneden snijden, waardoor het kan zijn dat het ontwerp niet helemaal uitgelijnd is zoals het opgemaakt is. We hanteren hierin een marge van maximaal 4 mm.

Tip 7: De gewenste kleur

Kaarten die niet gelijktijdig worden gedrukt, kunnen licht van elkaar verschillen. Een kleur kan snel beinvloed worden door luchtvochtigheid en of de staat van de machine. Bestelde kaarten op verschillende momenten (en uiteraard op ander papier) kan een kleurverschil geven. Dit kunnen we helaas niet voorkomen en hierin houden we een bepaalde bandbreedte aan.

Tip 8: Papiersoorten

Elke papiersoort heeft zijn eigen eigenschap wat invloed zal hebben op bijvoorbeeld de kleur van de kaart. Bekijk de eigenschappen op onze papiersoorten pagina.