Rouwteksten na overlijden baby / kind voor op de rouwkaart

Rouwteksten na overlijden baby / kind.

Bent u op zoek naar een passende tekst voor op de rouwkaart?

De tekst op de rouwkaart is heel erg persoonlijk. De mooiste teksten komen recht uit het hart en zijn niet altijd makkelijk om te formuleren. Op deze pagina staan daarom vele voorbeelden van rouwteksten en versen voor op een rouwkaart. Deze voorbeeldteksten geven wellicht inspiratie voor het bedenken van een eigen tekst, of is direct te gebruiken op de rouwkaart.

De teksten zijn voor u opgedeeld in verschillende categorieën, klik de categorie van uw voorkeur.

Meest voorkomende teksten  -  Aankondiging door overledene  -  Bijzondere teksten  -  Psalmen en gezangen  -  Heilig sacrament der zieken  -  Teksten na onverwachts overlijden  -  Teksten na een ziekbed  -  Teksten na euthanasie  -  Teksten na een ongeval  -  Teksten na zelfdoding  -  Religieuze teksten  -  Citaten  -  Gedichten  -  Dankbetuiging  -  Teksten na overlijden baby en kind

De schuin gedrukte teksten zijn te vervangen door: man / vrouw, zoon / onze dochter, zus / broer, zuster / broeder, moeder / vader, schoonmoeder / schoonvader, zij / hij, hem / haar, schoonzus / zwager

1 (naam) is stilletjes van ons heengegaan. Rust zacht, in vrede, grote vechtersbaas.
2 Als een ontluikende bloem die te vroeg is geplukt, is van ons heengegaan (naam)
3 An angel in the book of life. Wrote down an infant’s birth and mentioned as he closed the book (naam) too beautiful for earth.
4 Dagen worden uren, Maar die momenten dat we aan je denken zullen eeuwig duren.
5 De Heere heeft zijn kind nog vóór zijn geboorte opgehaald.
6 De liefde die je als ouder in een mensenleven zou willen geven. Weggestopt in dat ene moment, die ene aanraking, die ene knuffel. We houden van je en zullen je nooit vergeten.
7 Eén dag maar, en toch voor altijd.
8 Een kind vraagt nooit waarom, waartoe het toch op aarde werd geworpen. Daarom en niet omdat het hulpeloos zou zijn verzorgen wij het trouw, vereren het als god. Tot het de dood ontdekt en een der onzen wordt.
9 Een klein wonder was bijna werkelijkheid geworden. Het heeft niet zo mogen zijn.
10 Een leven nog zo klein en pril, Een leven nog zonder eigen wil. Nog veilig geborgen in moeders schoot Vond jij in rust een stille dood. Negen maanden had je volbracht, Maar wij hebben tevergeefs op je gewacht. Je was zo mooi, zo zacht en fijn, Heel even mochten wij bij je zijn. Hoeveel wij van je houden zal je nooit weten (naam) wij zullen je nooit vergeten.
11 Een lichtje zal er altijd zijn en dat ben jij, ons kleine jongetje. Je hoort er voor ons voor altijd bij.
12 Geboorte en sterven, begin en einde, twee uitersten in het leven die op één moment samenkwamen
13 Heel onverwacht, maar met alles erop en eraan, ben je van ons heengegaan. Je hebt dapper gevochten, maar je kans was zo klein wij zijn heel trots dat we jouw papa en mama mochten zijn.
14 Helaas hebben wij haar nooit horen huilen, zullen haar nooit kunnen troosten, noeit zien bewegen, nooit horen lachen nooit (naam)
15 Hij/zij heeft slecht 00 dagen mogen leven, maar wij hebben haar thuis nog 00 mooie dagen kunnen geven.
16 In de bloei van een nog zo jong en vreugdevol leven is, omringd door hen die van hem/haar hielden van ons heengegaan.....
17 In een zee van liefde geboren Op golven van liefde gestorven
18 Je bent een bloemetje, nu ook een sterretje.
19 Je bent geboren om afscheid te nemen.
20 Je blauwe ogen keken mij onzeker aan. Ze zeiden: ik wil niet meer verder gaan. Al dat lijden en die pijn. Alsjeblieft, laat mij in vrede sterven. Ik heb genoeg gegeven;. Ik wil niet meer verder leven.
21 Je was nog maar zo klein, een wonder, het leek ons zo fijn. Maar je was er nog niet klaar voor dat doet ons zo'n pijn. Kon je maar voor altijd bij ons zijn.
22 Jij lief klein mens, jij was onze grootste wens echter onze hoop en ons verlangen werden al snel door verdriet vervangen.
23 Jouw leven eindigde nog voor het begon.
24 Leven, teer, fris en pril. In alles naar onze wil. Na verwachting, de onzekerheid, de angst, worsteling en strijd, als "engeltje" nu in de eeuwigheid.
25 Lieve (naam) onze lieve kleine meid. Nu raken wij jou toch nog kwijt. Vechten, vechten, iedere dag maar weer. Je was zo dapper, maar je wilde echt niet meer. Je loslaten dat doet ons zo’n pijn Maar het kon gewoon niet anders zijn. Je bent voor altijd in ons hart Rust nu maar zacht, lieve schat.
26 Lieve (naam) zacht en klein verdrietig zijn wij dat jij niet in ons midden mocht zijn Waarom is het ons niet gegeven. Dat jij mocht blijven in dit leven? Waarom doet het toch zo’n pijn Dat jij niet meer bij ons kan zijn? Waarom kreeg jij niet de kans op een gelukkig bestaan En moest jij voortijdig van ons gaan? Het waarom zullen wij misschien nooit weten, Maar we zullen je nooit vergeten. De herinnering die we aan jou hebben is fijn En ook de gedachte dat we ooit weer samen zullen zijn.
27 Met droefheid geven wij u kennis dat ons zoontje (naam) op (datum) is overleden.
28 Met droefheid geven wij u kennis dat op (datum) ons dochtertje, waar wij zozeer op hoopten, ons niet werd toevertrouwd.
29 Na een tekort leven hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve (naam)
30 Niemand die weten kan, Hoeveel ik van je hou. Niemand die mij troosten kan. In mijn verdriet om jou. Niemand die begrijpen zal, Hoe vreselijk ik je mis. Niemand die beseffen zal, Hoe erg die pijn wel is.
31 Nog voor zij het daglicht kon aanschouwen is ons lieve dochtertje overleden.
32 Nooit zullen we het waarom begrijpen. Het leven heeft een eigen plan, Maar al wat lacht en ademt, Daar was jij een deeltje van.
33 Onze grootste wens was in vervulling gegaan, maar mocht niet zolang duren.
34 Onze hoop op een kindje ging verloren. (naam) werd te vroeg geboren.
35 Op (datum) werd zij geboren. Tot ons verdriet moesten wij haar op (datum) weer afstaan.
36 Op een wolkje, o zo hoog. Zit je lekker zacht. Kijk je naar de regenboog. De maan die naar je lacht. Sterretje blinken om je heen. De zon verwarmt je huid. Je bent daarboven niet alleen. Je bent ons vast vooruit.
37 Parmantig door het leven, intens geleefd en genoten. Het heeft maar (aantal) jaar mogen duren. Dapper heeft onze lieve (naam) ons verlaten.
38 Tot ons grote verdriet moesten wij haar meteen weer loslaten en terugleggen in de handen van onze Schepper.
39 Veel te vroeg, veel te klein
40 Vol liefde en geduld werd zijn geboorte tegemoet gezien. Zijn leven was helaas veel te kort, Maar in onze harten zal hij voor altijd blijven leven.
41 Volmaakt te klein voor deze wereld.
42 Vreugde en verdriet lopen zij aan zij. Daarom voel ik mij soms verdrietig en soms blij.
43 Waar vreugde had moeten komen, daar kwam verdriet. Je werd geboren, maar overleven kon je niet. Wij hopen dat het verdriet zal vergaan en jij altijd in onze gedachten blijft bestaan.
44 Wij hadden je graag langer bij ons gehad.
45 Wij weten het niet, wij zullen het nooit begrijpen, waarom een mensenleven wordt bekort. Waarom de ene bloem tot vrucht mag rijpen de ander reeds in de knop verdort.
46 Wij zijn heel verdrietig dat (naam) plotseling is ingeslapen. Je hebt ons in deze korte tijd zoveel gegeven. Wij zullen altijd van je blijven houden.
47 Wij zijn heel verdrietig dat na (aantal) dagen is overleden (naam)
48 Zij kwam zoveel eerder dan verwacht, was zoveel mooier dan gedacht. Na een eerste zorgelijke week, moest zij een oneerlijke strijd aangaan en is na hard vechten als een vlinder heengegaan.
49 Zo lief. Zo bijzonder. Zo dierbaar. Als een bloem zo kwetsbaar. Een afscheid zo zwaar. Wij zullen je nooit vergeten.
Filters
Wis alle filters